HOE VERBETER IK MIJN PRESENTATIE?

12fotopeter

EERSTE INDRUK

‘Je krijgt maar één kans om een eerste indruk te maken’, een cliché en daarom zit er ook een kern van waarheid in. Een eerste indruk op je nieuwe liefde, je aanstaande schoonouders, de sollicitatiecommissie, je nieuwe collega’s op het werk… Een eerste indruk doet ertoe: je hebt meteen de wind mee of er zijn hobbels te nemen.

Zo gaat het ook wanneer je voor de klas staat. In de eerste weken van een nieuw schooljaar wordt de basis van je relatie met de klas gelegd. Hoe kom je over? Zie je alle kinderen in de klas en hoe zien de kinderen jou? Wat denk je zelf hoe jij overkomt en hoe is de wekelijkheid? Het verschil tussen wat jij denkt dat je uitstraalt en wat de ander ziet maakt dat er ‘ruis’ op de lijn komt: jij denkt dat je duidelijk bent, maar de klas ziet het anders.  ‘Ja, maar ik blijf gewoon rustig!’  Je zegt het wel, maar je straalt het tegenovergestelde uit. En die non-verbale communicatie (je mimiek en stemverheffing) zegt veel meer dan de inhoud van de zes woorden die je spreekt.

Kortom, breng je verbale en non-verbale communicatie in evenwicht. In de cursus ‘boeiend voor de klas’doe je dat in een kleine en veilige groep. Kijken naar jouw leerpunten en snel aan de slag in een persoonlijke benadering. Investeer in jezelf en ontdek wat jouw sterke kanten zijn, werk aan wat nog beter kan.  Opdat je je mooie vak met plezier en energie kunt blijven uitoefenen. Of je nu een nieuwe of ervaren leerkracht bent, maar investeer in jezelf. Door te oefenen, door te doen. In je dagelijkse werk pluk je meteen al de vruchten!

HOE ZIET DE TRAINING ERUIT?

In onze training ben jezelf actief. Je leert door het te doen, te kijken naar jezelf en naar anderen. Soms een tikkeltje uit je comfortzone misschien, maar daarmee ontdek je welke mogelijkheden je hebt om je presentatie te verbeteren.

Wat je zeggen wilt, komt niet over. Je wilt dat je boodschap blijft hangen, maar dat doet hij niet. Je vindt het moeilijk om je in gesprekken staande te houden. Dat kan je carrière in de weg zitten. Je komt niet op de positie die je op basis van je kennis of opleiding kan bereiken. Werk aan jezelf: geef je stem en presentatie een oppepper. Zorg ervoor dat ze niet langer meer om je heen kunnen.

En het resultaat? Je voelt je sterker in je schoenen staan. Men kan niet meer zo makkelijk om je heen en vooral: je durft jezelf te laten horen en zien.

Voor het PO bieden wij via OnderwijsMaakJeSamen in het voorjaar van 2018 weer een training aan waar je je individueel kunt inschrijven. Heb je interesse mail ons en wij zorgen dat je alle informatie krijgt.

  • ‘complimenten! Deze training was zeer zinvol en prettig!’
  • ‘knap hoe jullie bij iedereen de aandachtspunten eruit kunnen halen.’
  • ‘prima training. Deze zouden meer collega’s moeten doen!’
  • ‘jullie creeëren een veilige omgeving waarin het mogelijk wordt om te leren.’
  • ‘fijn dat we meteen aan de slag kunnen. Voor iedereen in het onderwijs goed!’
  • ‘de combinatie van logopedie, stemgebruik en theaterervaring is erg goed.’
  • ‘het wordt direct opgenomen. Het werkt zo’n praktische ‘doe – cursus’!’

 

Advertenties